Close

Ozon sistem bat uređaj

Opis i karakteristike

1. Opis uređaja

Koncept rada uređaja temelji se na otapanju ozona u vodi putem recirkulacije kroz mikser, do koncentracije od nekoliko PPM-a (ovisno o potrebi) , kako bi klijentu osigurali potrebno vrijeme za aplikaciju sprayerom, foggerom ili crijevom za vodu, u trajanju 30-60 minuta, a da koncentracija ozona ostane minimalno 1 ppm.

2. Glavna namjena uređaja te problemi koje rješava

Glavna namjena (svih naših) uređaja je :

a) eliminacija štetnih mikroorganizama te otrovnih kemijskih spojeva u vinogradarstvu, poljoprivredi, ratarstvu, ribarstvu (uređaj se može koristiti u vinogradima, voćnjacima, poljima)
b) produžavanje životnog vijeka voća, povrća, mesa i ostalih sličnih proizvoda u skladištima
c) pročišćavanje vode u ribogojilištima
d) ugradnja uređaja na perilice rublja kako bi se korištenje kemikalija smanjilo u što većoj mjeri

3. Prednost naših uređaja s ozoniranom vodom u odnosu na klasičnu primjenu kemikalija

U slučaju korištenja našeg uređaja korištenje kemikalija nije potrebno. Ozonirana voda ne šteti ni kulturama koje se tretiraju njom, kao ni susjednim kulturama. Ne postoji rizik trovanja životinja. Isti uređaj služi i za tretiranje plodova (bilo polijevanjem ozoniranom vodom, bilo ozoniranjem skladišta) čime im se produžuje vijek bez izmjene organoleptičkih svojstava.

Ozoniranom se vodom bilo koji usjevi mogu tretirati bilo kada (dakle, ne postoji kalendar prskanja), što bitno pojednostavljuje cijeli proces.

4. Montaža uređaja

Uređaj može raditi samostalno, ili ga se (uz male modifikacije na licu mjesta, kod klijenta) može montirati na traktor (spaja se na vozilo tako da dodatno strujno napajanje nije potrebno).

5. Kapacitet uređaja

Uređaj, ovisno o temperaturi vode te vanjskoj temeraturi, stvara koncetraciju ozona od cca. 3 PPM u 5 minuta, što znači 1min/litra za dovoljnu koncentraciju (uz vanjsku temperaturu od 20 st.). Ova nam koncentracija jamči sigurnih 30 minuta za apliciranje ozonirane vode putem raznih medija.

6. Cijena uređaja i povrat troškova

Cijena uređaja ovisi o potrebama klijenta (sami su uređaji skalabilni, te im se kapacitet u slučaju potrebe lako nadogradi), te površini i vrsti usjeva, ali rok povrata investicije u najvećem se broju slučajeva mjeri u mjesecima.

7. Garancija, održavanje i servis

Garancija na uređaj i sklopove je 12 mjeseci. Održavanje uređaja nije potrebno, osim periodičnog pročišćavanja kamenca (mješavinom vode i octa). U slučaju problema na raspolaganju su vam ljudi iz Ozon sistema Bat.

8. Sigurnost

Primjena uređaja sigurna je, kako na vanjskim, tako i u unutarnjim prostorimaiz razloga što neotopljeni ozon ostaje u rezervoaru (ne izlazi u prostor te destruktor ozona nije potreban).

Uz osnovne mjere rukovanja uređajem opasnost ne postoji.