Close

Ozonirana voda

Ozonirana voda

Što je, prije svega, ozonirana voda?

Ozonirana voda je voda koja je prošla proces ozonizacije kojim se iz vode uklanjaju patogeni organizmi I kemikalije čineći je čišćom nego što je bila prije procesa ozonizacije.

Za razliku od kloriranja vode, ozonizacija isključuje dodavanje ikakvih kemikalija ili drugih tvari u vodu.

 

Ozon je potpuno prirodna tvar koja se razgrađuje u kisik, ne ostavljajući apsolutno nikakve štetne  elemente u vodi.

Prednosti upotrebe ozonirane vode

• Ozonirana voda dovodi ozon u izravan kontakt s crijevnom florom, neutralizirajući patogene koji mogu uzrokovati nadutost, probavne probleme, a u određenim slučajevima I akne

• Olakšava upalne procese u tijelu

• Jača imunološki sustav tijela, čineći vaše tijelo sposobnijim za borbu protiv raznih vrsta infekcija

• Obogaćuje krv kisikom, što našem mozgu poboljšava fokus, koncentraciju te kognitivne sposobnosti

• Detoksikacija tijela – osjećat ćete se opuštenije i energičnije

• Ozonirana se voda može koristiti i lokalno na dva načina: za umivanje, što pročišćava ten, te kupanjem što je odličan način za opuštanje mišića

Ozonirana voda ima antibakterijska i protuupalna svojstva i može se koristiti za širok raspon primjena. Ozonizacija vode je ekološki prihvatljiva metoda filtriranja vode koja ne koristi nikakve kemikalije kao aditive i ne ostavlja tragove u vodi nakon pročišćavanja. Proces se može odvijati prirodno kada ultraljubičasto svjetlo sunca razgrađuje molekule kisika u vodi na pojedinačne atome, koji zatim nastavljaju reagirati s cijelom molekulom kisika stvarajući ozon. Ozon je vrlo učinkovit dezinficijens koji napada i neutralizira kontaminante, nečistoće i mikroorganizme, poput bakterija, virusa i gljivica. Ozonirana voda može se proizvesti i umjetnim putem uvođenjem sintetskog ozona u vodu.

Ozonirana voda prvenstveno se koristi za dezinfekciju i čišćenje. Neki od njih uključuju čišćenje svježih proizvoda, ribe i mesa; uklanjanje neugodnih mirisa iz odjeće; te čišćenje i dezinfekciju različitih kućanskih predmeta, poput četkica za zube. Ozonirana voda također ima širok raspon primjena u stomatologiji za liječenje i dezinfekciju rana, ublažavanje zubobolje, izbjeljivanje zubi te liječenje i kontrolu karijesa.

Ozonirana voda nudi brojne zdravstvene prednosti. Može pomoći u jačanju vašeg imunološkog sustava i pokazalo se da povećava snagu i učinkovitost dodataka prehrani koje možda uzimate. Ozonirana voda ima svojstva detoksikacije i pokazala se osobito učinkovitom kod probavnih problema, zacjeljivanja crijevne flore te napada i neutralizira štetne gljivice koje mogu izazvati želju za šećerom i debljanje. Ozonirana voda također je poznata po svojim protuupalnim svojstvima i čak je pokazala određeni potencijal u borbi protiv raka. Ozonirana voda također pomaže u dopremanju više kisika u mozak, poboljšavajući fokus, pažnju i spoznaju.

Obrazac za upit